لوگو گروه حدیثی
در اینستاگرام ما را دنبال کنید instagram.com/med.lab_education

علوم تغذیه

علوم تغذیه

علوم تغذیه

علوم تغذیه

علوم تغذیه یکی از رشته های پرطرفدار گروه علوم تجربی است که به ما یاد می‌دهد که هر آنچه ما می آشامیم یا می خوریم بر نحوه فعالیت های جسمی و روانی ما تاثیر می گذارد.

تغذیه نادرست یا سوء تغذیه باعث ایجاد انواع بیماری ها درانسان می شود. مانند چاقی، اختلال های روده و معده، فشار خون و موارد مشابه. به طور کلی مصرف بیش از حد یا کمتر از حد مجاز هر ماده ای می تواند باعث ایجاد یک سری بیماری ها و نارسایی ها در بدن انسان شود که هدف رشته علوم تغذیه آگاه کردن مردم از میزان دقیق مصرف مواد غذایی مختلف است.

شاخه های رشته‌ علوم تغذیه

  1.  تغذیه‌ گروه‌های‌ سنی مختلف و خاص مانند سالمندان‌، معلولین‌ و کودکان‌ و نوجوانان‌.
  2. تغذیه‌ بالینی‌ بیماران و مراجعین که‌ شامل‌ تغذیه‌ و مشاوره‌ غذایی‌ بیماران‌ بستری‌ و مراجعین می‌شود.

تاثیر چشمگیری که تغذیه بر روی سلامت جسمی و روحی انسانها می گذارد این رشته را یکی از رشته های پرطرفدارکرده است که بحث های مختلف مانند ارزیابی ارزش های مواد غذایی و چگونگی تغذیه مناسب برای بهبود هرچه سریعتر بیماری ها و کمک به حفظ سلامت انسان‌ها است.

شخصی که متخصص علم تغذیه می شود باید موضوعات مربوط به تغذیه رژیم و ارزش مواد غذایی را در سلامت انسان بررسی کنند و در پیشگیری از بیماری ها فعالیت داشته باشد.

علوم تغذیه در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش تغذیه انسانی و تغذیه بالینی است. که بطور کلی 130 واحد درسی را در بر می‌گیرد که از این تعداد 25 واحد مربوط به دروس پایه واحد مربوط به دروس اصلی 28 با حدود اختصاصی 18 واحد کار آموزی و 22 واحد نیز دروس عمومی هستند.

رشته علوم تغذیه

بازار کار رشته علوم تغذیه

در مورد بازار کار رشته علوم تغذیه باید بدانید که این رشته در وزن نسبتا مناسبی قرار دارد افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می‌شوند می‌توانند در برخی تغذیه بیمارستانها ،کارخانجات تولید مواد غذایی، کلینیک های رژیم درمانی و همچنین پزشکان غدد همکاری کنند. افرادی که در مقطع دکترا فارغ التحصیل شوند می‌توانند به تدریس در این رشته بپردازند.

وظایف یک کارشناس تغذیه در محیط کار چیست؟

کارشناس تغذیه می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مشغول به کار شود. برای مثال کارشناس تغذیه که در کنار پزشک خانواده در مراکز بهداشت مشغول به کار می‌شود موظف است رژیم‌های غذایی مناسب برای بیماران ارجاعی از طرف پزشک بنویسد و آموزش‌های تغذیه در زمینه‌های مختلف برای جمعیت تحت پوشش آن مرکز ارائه دهد.

در صورتی که کارشناس تغذیه در بیمارستان مشغول به کار شود علاوه بر نوشتن رژیم غذایی برای بیماران، باید برنامه غذایی بیمارستان را تعیین کند و به طور دقیق بر انجام با کیفیت این برنامه نظارت داشته باشد.

دروس پایه رشته علوم تغذیه

روش‏‌های مطالعه و یادگیری، بیوشیمی مقدماتی، فیزیولوژی، آناتومی، آمار حیاتی، مبانی روانشناسی، جامعه‌ شناسی پزشکی، اپیدمیولوژی بیماری‏‌ها، بهداشت عمومی، میکروب‌ شناسی عمومی، انگل ‏‌شناسی

دروس اصلی رشته علوم تغذیه

بیوشیمی متابولیسم، بهداشت و مسمومیت‏‌های غذایی، میکروب‏‌شناسی مواد غذایی، اصول و روش‏‌های نگهداری مواد غذایی، شیمی تجزیه مواد غذایی، اثر فرآیند بر ارزش غذا، تغذیه اساسی 1 و 2، فیزیولوژی تغذیه، زبان تخصصی، اصول تنظیم برنامه‌‏های غذایی،اصول ایمونولوژی، داروشناسی، مدیریت خدمات غذایی، کاربرد رایانه در علوم تغذیه، اکولوژی غذا و تغذیه پاتوفیزیولوژی

دروس اصلی تخصصی رشته علوم تغذیه

تغذیه در دوره‏‌های زندگی، تغذیه گروه‏‌ها و شرایط ویژه، خدمات تغذیه‏‌ای در نظام مراقبت‏‌های بهداشتی، اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه‏‌های تغذیه‌‏ای، ارزیابی وضع تغذیه، اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی، اصول آموزش و مشاوره تغذیه، بیماری‏‌های ناشی از سوء تغذیه، رژیم درمانی 1 و 2، روش تحقیق در علوم بهداشتی، سمینار تغذیه، پروژه

فرصت های شغلی برای متخصصان تغذیه

کارشناسان علوم تغذیه امکان همکاری با پزشکان غدد را نیز دارند. این کارشناسان در مقطع کارشناسی م یتوانند در محیط های بیمارستان، کلینیک های پزشکی، کلینیک های رژیم درمانی، شرکت های دارویی، کارخانه های صنایع غذایی به عنوان کارشناس فروش یا کنترل کیفیت به فعالیت بپرازند.

برخی از این دانشجویان به دلیل علاقه به کارهای بازاریابی می توانند به عنوان نماینده علمی، در شرکت های محصولات دارویی، برای معرفی و بازاریابی محصولات مشغول به کار شوند. طبق گزارش های متوجه شده ایم که بیشتر دانشجویان دوست دارند در کلینک های پزشکی به عنوان کارشناس تغذیه کار کنند.

برخی دیگر از این دانشجویان که دارای سرمایه و شرایط کافی باشند ترجیح می دهند به تنهایی یا با شراکت دیگر متخصصین مانند فیزیوتراپی و …، به صورت گروهی کلینیک راه اندازی کنند.

برای راه اندازی یک کلینیک که در آن به عنوان مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بخواهید فعالیت داشته باشید، باید دارای مدرک دکترای تغذیه یا دارای سابقه کار باشید. مدت زمان سابقه کاری تایید شده برای افراد دارای مدرک کارشناسی 3 سال، افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد 1 سال است.

دیدگاه خود را به ما بگویید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *